Keresés a blogban

2019. október 12., szombat

Mennyit ér a szépség?

A sminktetoválás egy szolgáltatás, és mint minden szolgáltatásnak megvan a maga ára. Az árak fix árak, hiszen a szalon nem egy piaci alkudozás színtere. Az árakat befolyásoló tényezők:
- igényes környezet és annak tisztasága
- használt eszközök minősége, mennyisége
- szakértelem
- tudás, és annak folyamatos fejlesztése

Ezek azok a költségek, amik nem kézzel foghatóak. 
Vannak ugye azok a költségek, amik kézzel foghatóak, mint az egyszer használatos steril eszközök, amiken nem spórolunk. Nem tesszük el felcímkézve a vendégek tűjét, mondván jó lesz az legközelebbre is. 

Az elmúlt 20 év tapasztalata, az elmúlt 10 év aktív részvétele a különböző külföldi és belföldi képzéseken. Ezek éves szinten rengeteg kiadást vonnak maguk után. Természetesen ezt szükségesnek tartjuk, a folyamatos fejlődéshez. 
A napi 8 órás munka után rengeteg háttérmunka vár ránk, amivel a szolgáltatásunkat tesszük kényelmesebbé a vendégek számára. Ezek mind rengeteg időt vesznek igénybe. És az idő pénz! 

A szolgáltatásainknak fix ára van. Ezeket az árlistában mindenki megtalálhatja. 
Visszatérő vendégeinknek számára frissítési kedvezményekkel kedveskedünk! Amennyiben a feltételeknek nem felel meg  vendég, így az adott kedvezményeket nem tudja igénybe venni. A feltételek teljesen tisztán le vannak írva az árlistában, de későbbiekben a hozzájárulási nyilatkozatban is találkozhat vele. Mi nyílt lapokkal játszunk!
Ez, mint írtam egy gesztus a visszatérő vendégeink részére! Mint minden már szolgáltatás, az idő múlásával ugyanúgy újításra szorul. 

Lássuk a fodrászt! Havonta, de 2 havonta mi nők biztosan járunk fodrászhoz.  Ennek havi költsége szolgáltató és szolgáltatás mikéntje szerint változik, de elmondhatjuk, hogy nagyon alap hangon 10-20.000 ft. Ez éves szinten 100-200.000 ft, de akár több is. 
A fodrásznál nincs frissítés! Mindig ugyanúgy kifizeted a festés a vágás árát! Senki nem reklamál, hogy lekopott a festék, senki nem reklamál hogy kidobta a haja a dauert, ezért kedvezményt kér!

Másik szolgáltatás, amire a nők a legtöbbet költenek az a körmös. 2-3 hetente ott ülnek és lakkoztatják, töltetik a körmüket alkalmanként 5-10.000 forintért.  Senki nem kap kedvezményt, és reklamációt azért, mert lenőtt a körme, hiszen ez egy természetes folyamat, nem a körmös tehet róla. Sőt arról sem, ha mi véletlenül letörjük. Éves szinten 100- 150.000 forintot fizetünk körmeink szépségéért!

Nagy divat a műszempilla! Igen, mivel elég hiúak vagyunk, így nem sajnáljuk 3-4 hetente a pilláinkra költeni a pénzünket. Ez éves szinten szintén 100.000 ft is lehet. Ha valamiért nem vigyáztál a pilláidra és újra kell tenni a töltés helyett, akkor kifizeted szó nélkül a teljes felrakás árát, nem reklamálsz, hiszen nem a szakember tehet arról, hogy neked kihullottak a pilláid! 

Kozmetikus. Sajnos eléggé háttérbe szorult ennek a szolgáltatásnak az igénybe vétele, mert a külsőségek sokkal fontosabbak lettek a mai világban, mint az egészséges bőr ápolása. Kozmetikában is akár több 10.000 forintot tudunk havonta ott hagyni!

Ezek tudatában méltatlannak tartom, amit a sminktetoválásról gondolnak az emberek! Az összes szépségipari szolgáltatás közül a legnagyobb felelősséggel a sminktetoválás jár. Itt nem lehet rossz napom, nem mondhatjuk azt hogy hopsz ez nem sikerült, de majd visszanő, vagy legközelebb átfestjük! Ez maradandó alkotás, ami nem örökre maradandó! Ez itt a másik tévhit! A bőrből előbb, vagy utóbb kikopik a pigment, ahogy lenő a hajunk, ahogy cserélődnek a pilláink és ahogy a körmünk nő. Ezeket mind el tudjuk fogadni, kivéve azt, hogy a tetoválással is foglalkozni kell! Ha kikopik akkor újra kell tetováltatni. Ez az újra tetoválás ugyanúgy idő, pénz és energia, mint az előző alkalom! Semmivel se kevesebb eszközt használunk, mint előzőleg. Tehát nekünk ez ugyanannyiba kerül, mint első alkalommal. Mint ahogy havonta ugyanannyit fizetek a fodrászomnál a hajamért! 
Igen a sminktetoválás egy nagyobb összeg, ez így igaz, mert nem havi szolgáltatás, mint a fent említettek, és sokkal nagyobbak a költségek is. A felelősségről nem beszélve! De ha havi szintre leosztjuk egy sminktetoválás árát, rájövünk, hogy minden másra sokkal többet költünk havonta ;-) 

Persze itt mindenki eldöntheti, hogy neki mennyit ér a szépsége. 
Az otthon készült 2000 forintos pillákkal nem fog tudni versenyezni egy olyan kozmetikus, aki helységet bérel, számlát ad és képzi magát. Ő nem fogja tudni 2000-ért adni a szolgáltatását! Ezzel mi is pont így vagyunk! Tehát a mi szolgáltatásaink ennyibe kerülnek! 

Még megemlíthetném az évente lecserélt 200.000 forintos mobiltelefonokat, a fél évente esedékes 50-100.000 forintos ajak feltöltéseket, a drága cipőket, ruhákat, ékszereket és egyéb luxus költségeket. 
Mindenki eldöntheti, neki mi a fontos!
Mindenki eldöntheti, neki mennyit ér a szépsége! Mi élvez prioritást az életében! 
Mi köszönjük, ha megtisztelsz minket, ha fontos számodra a minőség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése